Alleen ikzelf

Ik ben mijn lach kwijt geraakt nu al een paar maanden geleden, de lichtjes in mijn ogen doven langzaam uit iedere dag branden ze steeds iets minder fel, een mistroostige mantel lijkt wel over me zijn neer gedaald.

Ik verlies mijn kracht, verlies mijn kleur, nog juist een grauwe gestalte blijft er van me over, ik vroeger de vrolijkheid zelve, mijn schaduw is er ook al een tijdje geleden vandoor gegaan.
Mijn hart verschrompelt omdat het niet meer in vriendschap of warmte wil geloven.

Niemand die me redden kan, niemand die mijn hart weer vol vreugde kan doen kloppen zoals voorheen, alleen ikzelf kan de lichtjes in mijn ogen weer doen branden, me weer in mijn kleurrijke ik van vroeger hijsen.
Die mistroostige mantel van me afgooien, mijn lach weer om mijn mond toveren.

Alleen ikzelf kan en zal dit gevecht tegen de duistere kant van het leven winnen en terug volop in mezelf gaan geloven.
rdb
Moest ik kunnen, ik opende een kerstwinkel , mensen van welk ras , huidskleur, blank, bruin, geel of zwart zouden er welkom zijn.

Iedereen zou iedereen verstaan, welke taal men ook zou spreken, alles zou zo klaar als het helderste water zijn , jongen,, meisje, man of vrouw van welke cultuur of religie ook, elkeen zou evenveel rechten hebben.

Elk woord zou liefdevol uitgesproken worden, pretlichtjes zouden gratis te verkrijgen zijn voor wie het leven even niet zo rooskleurig zou zien, regenbogen om door de haren te weven , van sterrenregen zou ik een sjaal breien, roze wolken om op te zitten, om door het leven te zweven.

Alleen maar lachbuien en glimlachen zouden in de rekken mogen liggen om nog maar te zwijgen over de dagvers gebakken nog warme kusjes , helemaal gratis en voor niets kreeg je er nog een natte klapzoen bij , alles verpakt als kerstcadeau met een enorme rode strik toe gebonden.....

Een dag- en nacht winkel zou het zijn, geen deur om te openen of te sluiten, geen licht om te doven of om aan te steken, een warme zachte gloed zou er hangen om iedereen naar binnen te lokken.

Zachte heel melodieuze klanken zouden als uit de hemel naar beneden sijpelen, af en toe zou er een vuurwerk van de mooiste kleuren dooreen knallen.

"Een wereld voor iedereen" waar alles zou mogen en kunnen..... dat zou de naam van mijn kerstwinkel zijn!!!
rdb

Nieuwe commentaren

07.06 | 14:29

Mooi zo mooi ontroererend mooi .

...
03.01 | 16:05

πŸ’•πŸ˜ŒπŸŒˆπŸ€

...
03.01 | 16:04

Lieve Rolande..mijn handen vouwen zich samen..πŸ’•

...
28.12 | 17:47

Wat mooi geschreven, maar zo kwetsbaar ben je toch niet geworden hoop ik.Jij zal weer sterk wordenπŸ˜™πŸ˜™β™₯️β™₯️β™₯️

...