mijmeringen (klik op overzicht)

Dat kleine boekje,
Wie kent niet de kleine boekjes van "Readers Digest" , jaren ben ik er geabonneerd op geweest , ik heb ze nog allemaal .
Af en toe lees ik er nog wel eens in , zoveel verschillende artikelen vind je er in terug :
natuur, realiteit , humor, echt gebeurde verhalen die je bij de keel grijpen en die je nooit of nooit meer vergeet.

Samen gebracht in een klein boekje dat niet zomaar bij het papierafval belandt , maar netjes bewaard word.
Honderden heb ik er van en steeds verrastten ze me weer met iets anders.
Was het het kleine formaat dat het hem deed , één ding is zeker alle andere week- of maandbladen op een paar artistieke na zijn al heel lang weg , zelfs al na een week ,veel langer werden ze niet bewaard.

Readers Digest niet dus , ze liggen verspreid zowat overal , op de slaapkamer als leesvoer juist voor het slapen gaan, in de boekenmand naast die zo makkelijke zetel in de hoek met een leeslamp er naast , zelfs in het kleinste kamertje van het huis zijn ze te vinden....

Nog niet zolang geleden las ik een artikel in Readers Digest van mei 2011, niet recent maar ben er van overtuigd dat er nog niet veel veranderd is , dat het nog steeds gebeurd........!!!!
Het artikel , geschreven door - Tim Bouquet - over " Slachtoffers van eerwraak"

Elk jaar worden er duizenden vrouwen gedwongen tot een huwelijk, ze worden mishandeld en zelfs gedood voor de eer van de familie.........
Uit naam en voor het bewaren van de familieeer worden vrouwen en meisjes die zich niet houden aan de hun regels , met regelmaat gedood, gestenigd , levend verbrand, gewoon omdat ze een vrij leven als vrouw verkiezen., boven het gedwongen leven dat hun wacht.
De meeste worden ontvoerd, gedrogeerd , op gesloten en zo gedwongen tot een huwelijk.

Niet te begrijpen maar de geweldplegingen die ze moeten ondergaan bij het niet naleven van wat de familie wil , worden uitgevoerd door ouders, zussen en broers.
Moord uit eerwraak is extra schokkend omdat het altijd met voorbedachten rade gebeurt, het kan nooit worden verklaard als een tragische misdaad in een opwelling, neen gewoon omdat in werkelijkheid, hoe onvoorstelbaar het ook klinkt de hele familie , man, vader, moeder, zussen, broers, aan tafel gaan zitten en gezamenlijk tot het besluit komen dat de dochter, zus of echtgenote moet worden gedood .

Alle details worden onderling besproken , alles wordt helemaal in scene gezet, meestal is het de jongste broer die de moord moet uitvoeren.
"Ik heb in jaren niet zo goed geslapen als nu mijn zus dood is en ik de eer van de familie heb mogen redden" , dit zijn de wooden van Ayhan tegen zijn 18 jarige vriendin nadat hij de misdaad had gepleegd.

Niet te geloven maar dit gebeurd vandaag nog steeds, wanneer komt er een eind aan deze barbaarse toestanden waarin vrouwen in angst moeten leven!!!!
Eerwraak stamt van voor de islam net als genitiale verminking , maar toch is men van mening dat het merendeel een moslimprobleem is....

Dit artikel greep me toen en nu weer echt bij de keel omdat ik me gewoon niet kan inbeelden in wat voor "HEL" sommige vrouwen dagelijk moeten leven.....


rdb

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

07.06 | 14:29

Mooi zo mooi ontroererend mooi .

...
03.01 | 16:05

πŸ’•πŸ˜ŒπŸŒˆπŸ€

...
03.01 | 16:04

Lieve Rolande..mijn handen vouwen zich samen..πŸ’•

...
28.12 | 17:47

Wat mooi geschreven, maar zo kwetsbaar ben je toch niet geworden hoop ik.Jij zal weer sterk wordenπŸ˜™πŸ˜™β™₯️β™₯️β™₯️

...
Je vindt deze pagina leuk