mijmeringen ( klik op overzicht)

Steeds meer raak je er van overtuigt dat men kan geboren worden met een scheef over je oor hangend oreooltje.
Misschien wel door je eigen doorzetting kon je na een poos je warme éénspersoonskamertje ( couveuse) omruilen voor een groter babybed , ergens in de babyzaal , allemaal netjes naast elkaar...
Je oreooltje nog steeds scheef hangend over je oor , wat had je gedacht???

Tot overmaat van ramp gebeurd er iets met je wat je latere jongemeisjes leven grondig doorheen gooit, een jaar lang was het ziekenhuis je thuis, de verpleegsters je moeders , wist jij veel...

Yééééééééééééé je mocht naar huis , waar er warmte en liefde op je zou wachten maar dan had je even pech, niet voor jou.

Dat scheef gezakt oreooltje raakte je maar niet kwijt al probeerde je nog zo lief en gehoorzaam te zijn, je bleef het kind dat er beter niet gekomen was..
" Als ik groot zal zijn , zal mijn huis een thuis zijn " één met liefde gebouwd en niet een gewoon uit stenen opgetrokken gebouw!!!

20 jaar was je toen je aan je eigen leven begon, en ooooooooo ja je had een trouwfeest om U tegen te zeggen, wat had je anders gedacht, iedereen moest zien hoe goed jullie het hadden thuis, zeker de buitenwereld ....

Dat oreooltje weet je nog, is dan echt voor paar jaar verdwenen , je dacht , héééééé voel me gelukkig , zo gelukkig bij de geboorte van je kind die je al je liefde gaf en met heel je hart beminde.
Zalige heerlijke jaren samen, tot hij wegging en aan zijn eigen leven begon.

Vanaf toen hing dat oreooltje terug weer scheef over je oor, vraag me niet waarom maar
het hing er en is niet meer weg gegaan.
Niemand kan je geluk maken, men kan proberen er een beetje aan te helpen maar tenslotte moet je het alleen klaren , dat weet jij als de beste !!!


Geboren worden met zo'n ding scheef over je oor hangend , het bestaat , geloof het maar !!!!.


rdb
Al ben ik geen boekenwurm , toch heb ik er een kast vol van, van tijd tot tijd neem
ik er één en laat me meeslepen in zijn avontuur.
Aan een sofa en wat zacht licht in de hoek van de kamer heb ik dan genoeg voor even of wat langer.

Ik hou persoonlijk het meest van waar gebeurde verhalen , toch kan een heel ander soort boek me soms ook helemaal in zijn ban houden.
Ooit heb ik een boek gelezen, tot driemaal toe,zelfs , geloof me vrij alleen de titel is me bij gebleven, "de goede aarde" , het speelde zich af op het Japanse platteland , genoten heb ik ervan, al is het verhaal verdwenen uit mijn gedachten, ik .lees het zeker weten nog eens terug , dat is een feit!

Woorden zonder klank , soms leerrijk , soms spannend, het brengt mij tot rust of doet me lachen of het ontroerd me van de eerste pagina tot de laatste.
Een boek is pas goed als de personages in je hoofd tot leven komen, je meenemen in hun verhaal vanaf het eerste moment, jij als het ware met hun hun avontuur beleeft....

"God had een snipperdag " en "Schitterende tranen" zijn twee boeken die telkens weer een lach op mijn gezicht toveren vanaf de eerste pagina.
Het is gewoon genieten , ze te lezen, zo grappig en ontspannend, waar gebeurde verhalen of fictie, dat houdt de schrijver dan weer voor zichtzelf?

Feit is zeker voor mij is het genieten van de eerste letter tot de laatste, .
Bij voorkeur te lezen als je je even niet zo goed in je vel voelt, gegarandeerd dat "niet zo goed"
verandert gaande weg in " super goed" , beter dan de beste peppil ooit, deze boeken!!!

Schrijver is Nederlander "Peter van Noort" ......Een aanrader van jewelste!!!


rdb
Soms doet iets je wereld instorten, iets wat je nooit of nooit in je leven had durven denken laat staan dat het zou gebeuren , soms kan het leven pijn doen, innerlijk en lichamelijk.

Dagen , weken lang begint je dag duister, niets kan je opbeuren, niets brengt verlichting bij wat je voelt, soms....
Al weet je heel goed dat wat jou overkomen is niets is bij het leed dat anderen moeten doorstaan, je schaamt je voor je pijn en toch , toch krimp je telkens in elkaars als je aan dat iets denken moet, soms....

Slapen , slapen en slapen is het enige wat je wil, dag en nacht, slapen om te vergeten, het liefst zonder te dromen, je kruipt in het verste hoekje van je ziel en huilt tranen zonder geluid ,soms ....
Je denkt niets zal me ooit weer doen lachen, maar toch gaat het leven verder en glijden zonder dat je het beseft mooie dingen aan je voorbij.

Je weet heel goed dat je zo niet verder kan leven, je leeft niet alleen, jouw houding doet andere mensen om je heen pijn en dat is iets wat je zeker niet wilt , de tijd heelt alle wonden zegt men,
maar deze wonde , neen de tijd zal ze niet helen, vergeven zal je wel, is al gebeurd maar vergeten neen vergeten nooit....

Het enige waar je op hopen kan is dat je het een plaats kan geven ergens in je hoofd, ver weg gestopt zodat je weer gewoon met je leven kan doorgaan.
Weer blij ontwaken , door de dag lopen en genieten , 's avonds slapen gaan en hopen op een mooi droom...

Ooit kom die dag terug weet je zeker, zal alles wat je leven heeft doen instorten alleen een hele nare herinnering zijn.... Ooit
rdb
Er bestaat niets leuker dan je eigen wensen te vervullen, met een groot kado of iets kleins ,
't maakt niet uit.
Voor jezelf een bos geurige bloemen of wat lekkers in een doos , chocolade bonbons of je lievelingstaart kopen, is jezelf verwennen.

Niets heerlijker dan een dag naar de beautyfarm, daarna gaan shoppen, terug komen met wel tien zakken aan je arm.
Heel onverwachts doorzakken met vriendinnen, blijven feesten tot de nacht overgaat in de dag.

Mediteren, je bezinnen, juist doen waar jij dan op dat moment zin in hebt.
Een hele dag in je bed blijven liggen, die mooie droom keer op keer weer beleven of er letterlijk voor even in blijven wonen.

Niets heerlijkers dan gewoon jezelf eens vreselijk te verwennen

rdb

Nieuwe commentaren

07.06 | 14:29

Mooi zo mooi ontroererend mooi .

...
03.01 | 16:05

💕😌🌈🍀

...
03.01 | 16:04

Lieve Rolande..mijn handen vouwen zich samen..💕

...
28.12 | 17:47

Wat mooi geschreven, maar zo kwetsbaar ben je toch niet geworden hoop ik.Jij zal weer sterk worden😙😙♥️♥️♥️

...