mijmeringen ( klik op overzicht)

Iets moet me toch wel van de maag
Ik stel me vandaag wel meer dan eens de vraag , hoe kan men gelukkig zijn of zich ongelukkig voelen om onbenullige dingen.
Alles zou ik willen geven om het hier op aarde weer goed te maken, we leven er maar op los , terwijl de wereld om ons om zeep gaat door oorlog ,mensonterende dingen die gebeuren en waarvoor we de ogen sluiten.

Mensen die kankeren omdat de kinderen op de schoolspeelplaats naast hun huis te veel lawaai maken tijdens de speeltijd ????
Mannen of vrouwen die anders geaard zijn worden ontlopen of zelfs uitgesloten ....?
Dieren en kinderen die mishandeld worden ????

Mannen, vrouwen, kinderen op de vlucht die hun leven laten door de verdrinkingsdood voor wat zekerheid , veiligheid ergens anders.
Miljoenen mensen , meestal vrouwen en kinderen de hongersnood nabij , terwijl er hier bij ons nog eetbaar eten zomaar vernield wordt , daarvoor is mijn verstand te klein.....

Voetbalvedetten die miljoenen euro's krijgen gewoon om ergens in een ver land op dezelfde bal te trappen .... Als ik bedenk wat er met al dat geld aan armoede en ellende zou kunnen bestreden worden, daar word ik dan boos heel boos om ....
Ik weet ook dat er elk jaar enorm veel geld gaat naar fondsen voor deze sukkelaars van mensen , weet ook dat er corruptie bestaat en dat het merendeel van het geld dat de mensen goedbedoeld geven om de slachtoffers te helpen in slechte handen terecht komt.

Wij vergeten hoe goed we het hier hebben, ondanks ons geklaag.....Zwarte piet mag alle kleuren hebben behalve zwart . Regent het hier een week zijn we depressief , langs de andere kant van de wereld hangt van die regent hun leven af .... De natuur hebben we niet in de hand als het om aardbevingen of modderstromen gaat maar waar mensen steven van honger kunnen we helpen als we dat echt zouden willen.....Dat is denk ik juist het grote probleem, de meeste mensen denken het is iets wat allemaal te ver van mijn bed ligt.....
Daar wordt ik dan weer heel droef en stil van .....
rdb

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

07.06 | 14:29

Mooi zo mooi ontroererend mooi .

...
03.01 | 16:05

πŸ’•πŸ˜ŒπŸŒˆπŸ€

...
03.01 | 16:04

Lieve Rolande..mijn handen vouwen zich samen..πŸ’•

...
28.12 | 17:47

Wat mooi geschreven, maar zo kwetsbaar ben je toch niet geworden hoop ik.Jij zal weer sterk wordenπŸ˜™πŸ˜™β™₯️β™₯️β™₯️

...
Je vindt deze pagina leuk