mijmeringen ( klik op overzicht)

Ik hoop zo....
Het afgelopen jaar kan men gerust het jaar noemen met de minste naasteliefde voor de elkaar, niemand schrikte nog op door het geweld dat er gepleegd werd.
Wat er ook gebeurde, steeds was het antwoord "make love no war" of de zin " beantwoord geweld niet met geweld"

Duizenden en duizenden vluchtelingen trokken weg uit hun thuisland uit angst voor moord, verkrachting, voor de onmenselijke levensontstandigheden met de hoop hier bij ons een nieuwe toekomst te vinden, wat hun wachtte was chaos , kinderen die met lege ogen in de camera keken, want overal was de pers als eerste aanwezig.
Om gretig commentaar te geven en de meest pakkende beelden te schieten.

Mensen die verdronken in zee omdat ze door geldwoven op gammele bootjes werden gezet met de belofte, daar aan de overkant is het gras groener....Voor de meesten onder hen niet dus!!!!
Wat gaat er van onze wereld worden in de toekomst, komen we weer in een tijdperk van gruwel terecht.

Wie kijkt er nog om naar een bedelaar, zelfs al is hij iemand van ons eigen volk, wie durf er zeggen zonder schroom " ik geef aan iemand die moet bedelen" al weet je niet zeker is het een echte sukkelaar of een profiteur zoals zovelen onder ons denken, iemand die te lui is om te werken!!!

Weinigen zie ik een aalmoes geven, want één euro is een aalmoes voor ons, mensen die de luxe hebben alle dagen te kunnen eten, een warme thuis hebben, wat maakt dan die ene euro uit, zelfs al weet je niet zeker of je het aan iemand hebt gegeven die het echt nodig heeft of aan iemand die van je goedheid profiteerde.

Mij maakt het echt niets uit, ik geef omdat ik wil helpen, het warme gevoel dat ik daarbij krijg om iemand ook al is het maar voor even gelukkig te maken maak van al het andere gezeik bullshit.
Ik geef niet uit schuldgevoel maar gewoon omdat ik blij ooooooooooo zo blij ben dat niet ik het ben die daar moet zitten in de koude met een bordje voor me met de tekst" ik heb het koud en heb honger"

Weinigen die na mij komen zie ik iets geven gevoelloos lopen ze voorbij, zonder ook maar even op te kijken.
Dat noemt men dan zo mooi naastenliefde, ik hoop van harte dat er in de toekomst een kentering komt en alles weer de goede kant opgaat.
Dat het goede in de mensheid weer de bovenhand krijgt en het slechte het onderspit moet delven !!!

Meer heb ik niet te zeggen....
rdb

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

07.06 | 14:29

Mooi zo mooi ontroererend mooi .

...
03.01 | 16:05

πŸ’•πŸ˜ŒπŸŒˆπŸ€

...
03.01 | 16:04

Lieve Rolande..mijn handen vouwen zich samen..πŸ’•

...
28.12 | 17:47

Wat mooi geschreven, maar zo kwetsbaar ben je toch niet geworden hoop ik.Jij zal weer sterk wordenπŸ˜™πŸ˜™β™₯️β™₯️β™₯️

...
Je vindt deze pagina leuk