mijmeringen (4) klik op overzicht

Net zoals je een paar jaar geleden onverwachts langs de kier in mijn hoofd binnen vloog met een zak vol woorden zonder klank, ben je nu opeens met de noorderzon vertrokken.....Jij mijn muze, plots verdwenen , mij alleen achterlatend met een lege zak zonder woorden, zonder klank!!!!

Ik schrok toen er na een week of twee nog steeds geen enkele rijmende zin gevormd werd , na wat zoeken en rommelen in mijn hoofd , gebeurde er helemaal niets .

Ze komt heus wel terug, ze kom wel weer terecht heeft men me plechtig beloofd , maar wachten duurt zo lang als je iets heel graag wilt.
Dus lieve muze, als je dit per ongeluk moest lezen " ik mis je zo erg" het kiertje in mijn hoofd is er nog steeds!!!! Het blijf voor jou open staan , vlieg dus niet te snel voorbij....

Iedere keer weer als ik een gedichtje zag geboren worden op een maagdelijk wit papier, was ik zo trots en blij, dit hadden we samen toch weer goed gedaan!.
En nu , nu ben je weg , voor even of voor altijd, wie zal het zeggen?

Dag en nacht was je bij me, als jij het wilde moest ik juist maar een blad papier nemen en je ingefluisterde woorden neerpennen met wat punten en komma's ertussen werd er telkens weer iets moois geboren.

Je was me zo vertrouwd dat ik niet eens elke dag even ging kijken of je nog op je troon in mijn hoofd zat, nu zie ik juist, een lege troon, geen letterbomen meer, geen zakken vol rijm om er tussen te gooien, alles heb je mee genomen....

Ik zet de kier in mijn hoofd wat verder open voor als je weer langs zou vliegen, Je weet maar nooit , misschien zit je weer op een dag heel onverwachts op je troon in mijn hoofd , en is er me voor even later een gedichtje beloofd....

rdb
Vanmorgen zat er in mijn ontbijtzakje een krakende pijnlijke keel, een snotterende neus, oren die verstopt leken te zijn, tranende ogen, een hoofd dat op een botsende bowlingbal leek ,bibberende knieen, spieren die aanvoelden alsof ze wel een marathon gelopen hadden.
Vanmorgen scheen de zon niet binnen , neen de hemel was grijs , geen schaapjeswolken maar een grauwe tranende regenlucht.

Mijn innerlijke ik helemaal afgestemd op wat de dag ons vandaag brengen zou.
Het wordt een rotdag vandaag, één om zo snel mogelijk te vergeten.
Wat is er toch met me gaande, hoe veel en hoe lang ik ook slaapt , ik blijf moe, het lijkt me of ik al liters van die o zo vreselijk smakende siroop heb gedronken.

Men zegt een banale verkoudheid moet zo genezen zonder zware medicijnen, gaat zowel weer over.....!!!!!
Het heeft tijd nodig voor de microben de benen nemen en iemand anders uitzoeken als slachtoffer, duurtijd zowat een week !!!
Ik begin zo mijn twijfels te hebben, mij lijkt het al maanden , al is het inderdaad nog maar een paar dagen.

Zich ziek voelen is alsof je hard wil wegrennen maar terplaatse blijft trappelen, dus blijft er me niets anders over dan te wachten tot ik beter word, nog maar een fles van die vreselijke smakende siroop door mijn keel te gieten en mijn bed hopelijk voor niet te lange tijd nog als verplichte verblijfplaats te moeten zien.

O ja en als het echt moet en niet anders kan, neem ik er wel zo'n irritant " poepsnoepje" bij!!!!!

rdb
Is als ontwaken uit een winterslaap, alles geurt naar de warmte van de zon, naar bloemen.
Je ziet de wereld weer door een roze bril vanop je roze wolk.
Je loopt niet maar zweeft lichtjes boven de grond, het lijkt wel of je danst of de vogels speciaal voor jou hun mooiste lied zingen.

De hemel die van 's morgensvroeg tot 's avondslaat hemelblauw blijft .
Urenlang kan je blijven kijken naar de sterren , luisteren naar de stilte van de nacht, die zijn of haar naam zachtjes fluistert, samen wegglijden in een droom , tot de morgen jullie zacht wakker kust.

Je bloed stroomt sneller , als een razende gaat je hart te keer, rupsen ontpoppen zich tot vlinders in je buik, ze vliegen op en neer.
Wakker worden met haar of zijn naam op je lippen, 's avond teder slaap wel zeggen.
In gedachten tegen elkaar aankruipen , de warmte van twee zachte armen voelen, zelfs al ben je alleen.

De regen stoort je niet, tussen de zonnenstralen door zie je de kleuren van wel duizend regenbogen...
Het kaderdje van je leven was nog nooit zo mooi , elke dag lijkt wel een feest.
Je lacht , zingt , danst , bloost , leeftijd maakt geen verschil, zelfs in de herfst van je leven is het zomaar weer lente en zomer.

En weer branden de lichtjes in je ogen , een glimlach speelt onafgebroken om je lippen, je huid straalt , passie voelen bij zijn of haar aanraking , het hemels intense gevoel van het liefdesspel weer volop mogen beleven, geen taboe's maar volop van elkaar genieten .

Samen lachen om de gekste dingen, allebei op het zelfde moment hetzelfde vragen of dezelfde antwoorden geven , dat is gewoon verliefd zijn......

Zelfs heel onverwachts kan het toeslaan dat heerlijke gevoel....!!!


rdb
Wat me soms bang maakt is het woord "ooit".
Het houdt zoveel magie en verlangens in zich schuil dat ik bang ben dat "ooit" na een lange tijd wachten verandert in "nooit"

Twee woorden met de zelfde klank maar zo verschillend wat inhoud betreft, "nooit" is een leeg woord, niets wat je vewachten kan , geen verlangens , gewoon hol klinkend met niets anders gevuld dan lucht , één grote leegte....

Geen lichtpunt aan het eind van de tunnel, geen hoera geroep of voldoening die je wacht.
Iedereen houdt het woord "ooit" achter de hand, de toekomst ligt er in te slapen, verstopt tot jij het wakker maakt , als je ooit die kans krijgt.

Zou zo graag in het woord " ooit" willen slapen als dat zou kunnen, me wentelen in het gevoel alleen al, dat wat het oproept en geduldig wachten op wat het me zoal brengen zou, hoef het niet te weten, hou als het moet mijn ogen dicht en leef gewoon op het " ooit gevoel "

Ik bewaar het heel zorgvuldig in mijn woordenlijst, hoop er de volle betekenis van te mogen leren kennen.

Als je in je leven het woord "ooit" nooit in één of andere levensfase bent tegengekomen, is het zonde, heb je gegarandeerd zonder het te weten pech gehad!
Het woord "ooit" het mooiste woord met de meeste inhoud dat er bestaat, het zet het woord
"nooit" gewoon schaakmat in het leven.

"Nooit of ooit " twee woorden met dezelfde klank maar zo verschillend quasi inhoud!!!!!

rdb

Nieuwe commentaren

07.06 | 14:29

Mooi zo mooi ontroererend mooi .

...
03.01 | 16:05

💕😌🌈🍀

...
03.01 | 16:04

Lieve Rolande..mijn handen vouwen zich samen..💕

...
28.12 | 17:47

Wat mooi geschreven, maar zo kwetsbaar ben je toch niet geworden hoop ik.Jij zal weer sterk worden😙😙♥️♥️♥️

...