Mijmeringen (5)Als de zon al ondergaat in het avondrood voor dat de morgenstond tijd heeft gehad om te ontwaken....

De lente en zomer verstek laten gaan en alleen de herfst en winter samen de seizoencirkel rond maken .....

Het kou en kil rond je is, geen bloemen die geuren maar bruin-rood tinten je tuin versieren....

Dan is het tijd om je voor even te verstoppen in het diepste van jezelf, en de wind te laten gieren....

Wachtend tot alle ellende is overgewaaid en dan stilletjes te ontwaken samen met de bloemen die jouw tuin hopelijk weer zullen versieren....

Als ....

rdb


Jouw leven ging van start bij je geboorte, zoveel gebeurtenissen stonden er je op te wachten. Een levenspad met ups en downs , een lach en een traan.

Een onbezorgde kindertijd , zorgeloos genieten tot je aan je eigen volwassen leven begon, heerlijk waren je jonge volwassen jaren, huisje, tuintje, vriendje , één of meerdere kleine spruiten, iedere dag leek wel een feest.

Af en toe stonden jullie voor een kruising , hopend de Juiste richting gekozen te hebben, een gelukkige toekomst tegemoet en nog scheen dat lichtje in de verte op het eind van jullie levenstunnel .

De kinderen werden groot en starten hun eigen leven , huisje, tuintje, vriendje weet je nog, zo blij bij het zien dat ze het goed hadden.

Kleinkinderen brachten het leven terug in jullie leven , niets mooier dan voor die kleine kotters te zorgen , zo nam je mama en papa heel wat werk uit de handen, oma en opa zijn was zalig.

Voor jullie het wisten zaten jullie in de herfst van jullie leven, samen op pensioen , een nieuw leven ging voor jullie open , volop genieten van wat de toekomst zoal nog brengen zou.

Op een dag wordt het donkerder om je heen ,bijna geen licht meer te zien aan het eind van je levenstunnel , het afscheid nemen van alles wat je dierbaar en lief is voelt zo triest en pijnlijk aan, tranen en af en toe een lach volgen op elkaar.

Zoveel levensdeuren worden gesloten als het woord kanker valt , wanneer het lichtje van je toekomsttunnel helemaal dooft.

Je leven eindigt triest en droevig , maar toch heb je je herinneringen om mee te nemen naar dat andere leven dat daar ergens op je wacht.


rdb 12/01/2019

Nieuwe commentaren

07.06 | 14:29

Mooi zo mooi ontroererend mooi .

...
03.01 | 16:05

πŸ’•πŸ˜ŒπŸŒˆπŸ€

...
03.01 | 16:04

Lieve Rolande..mijn handen vouwen zich samen..πŸ’•

...
28.12 | 17:47

Wat mooi geschreven, maar zo kwetsbaar ben je toch niet geworden hoop ik.Jij zal weer sterk wordenπŸ˜™πŸ˜™β™₯️β™₯️β™₯️

...